Halverwege met de Year of Squares Deken

1 juni 2020

Haakpatroon Juni Vierkant Year of Squares Deken Crochet Along - Hobbydingen.com

Het zesde vierkant van de deken staat inmiddels online en daarmee zijn we halverwege met het haken van de vierkanten. Elke maand maken we één vierkant en aan het einde van het jaar hebben we dan 12 vierkanten die we aan elkaar gaan haken. Met deze 12 verschillende vierkanten haak je een prachtige deken met heel veel verschillende haaksteken. Het haakpatroon vind je op Ravelry en LoveCrafts.

Het Garen

Ook deze maand haak ik weer met Scheepjes Chunky Monkey, een heerlijk zacht acryl garen. Ik maak de hele deken in de kleur Mid Grey, waardoor de verschillende steken mooi uitkomen. Je kunt er ook voor kiezen elk vierkant in een andere kleur te haken en voor de rand ook een andere kleur te gebruiken. Dit zal ook een gaaf effect geven!

Het Juni Vierkant

Haakpatroon Juni Vierkant Year of Squares Deken Crochet Along - Hobbydingen.com

Het vierkant voor deze maand is geïnspireerd op de granny stripe stitch, maar haken we net iets anders. 😊 De originele granny stripe stitch vond ik (in vergelijking met de andere vierkanten) te open voor de deken. Ik besloot daarom een vierkant met een soortgelijk stijl te haken. Een goede toevoeging aan de vierkanten van de vorige maanden.

Het haakpatroon

Het haakpatroon (inclusief haakschema) vind je nu op Ravelry en LoveCrafts.

Is het haakpatroon gratis?

De eerste 48 uur van een nieuwe maand is het haakpatroon van die maand gratis te downloaden via Ravelry. Wil je een melding krijgen wanneer het nieuwe (gratis) haakpatroon online komt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Ben ik te laat om nog mee te doen?

Zeker niet! Elke maand haken we één vierkant. Op 1 juli komt er weer een nieuw haakpatroon online. Het goede nieuws is dat je in je eigen tempo mee kunt haken! De vierkanten hoeven pas aan het eind van het jaar klaar te zijn, want op 31 december komt het haakpatroon van de rand online.

Alle haakpatronen van de vierkanten zijn los te verkrijgen via Ravelry en staan ook in het Year of Squares e-book. Klik hier voor de pagina met alle informatie over de crochet along en foto’s van alle vierkanten tot nu toe.

Je vindt het haakpatroon op:

Ik wens je heel veel haakplezier!

Marjan

Welkom!

Hoi! Wij zijn Ingrid & Marjan en wij houden van haken, breien en zelfmaken.

Zoeken:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!