Year of Squares Deken

Haakpatroon Year of Squares Deken crochet along - Hobbydingen.com

Tijdens de laatste paar maanden van vorige jaar begon ik na te deken over mijn projecten voor 2020. Het idee voor de Year of Squares Deken kwam to leven! Elke maand van dit jaar publiceerde ik het haakpatroon van een vierkant. Aan het einde van dit jaar haakte ik de 12 verschillende vierkanten aan elkaar voor een prachtige deken.

Het garen

Garen voor de Year of Squares Deken crochet along - Hobbydingen.com

Ik koos ervoor om aan de slag te gaan met Scheepjes Chunky Monkey. De eerste keer dat ik dit garen gebruikte was toen ik de Golden Hour Scarf ontwierp voor Klein Maar Fijn nr. 8 van Scheepjes. Dit garen is zo zacht! Ik zal het zeker in de toekomst nog veel vaker gaan gebruiken. Voor de deken gebruikte ik Scheepjes Chunky Monkey Mid Grey 1099, de perfecte grijze kleur. Er zijn zoveel meer mooie kleuren, kijk maar eens op de Scheepjes website. Bedankt Scheepjes voor het sponsoren van het garen voor mijn project!

Ontwerpen van 12 verschillende haakpatronen

Haakpatroon Year of Squares Deken crochet along - Hobbydingen.com

Elke maand opnieuw was het weer een uitdaging om het haakpatroon van een vierkant te ontwerpen. Een leuke uitdaging dat wel! Tijdens dit project heb ik zoveel verschillende haaksteken en combinaties van haaksteken uit mogen proberen. Alle vierkant zijn zo verschillend geworden, maar passen toch perfect bij elkaar. Klik hier en bekijk de 12 verschillende vierkanten.

De Year of Squares Deken

Haakpatroon Year of Squares Deken crochet along - Hobbydingen.com

Haakpatroon Year of Squares Deken crochet along - Hobbydingen.com

Ik ben zo blij met het eindresultaat! Toen ik aan de slag ging met het aan elkaar vasthaken van de vierkanten toen kwam de deken pas echt tot leven. Het mooiste aan de deken vind ik de verschillende haaksteken en texturen. De deken is perfect in balans! De simpele, geribbelde rand maakt het geheel af. Het zien van de de deken maakt mij blij en trots!

Deze deken ook maken?

Jij kan deze deken ook haken! Alle haakpatronen voor de vierkant en de deken staan op LoveCrafts en Ravelry. Het E-book met daarin alle patronen is verkrijgbaar via Ravelry. De haakpatronen bestaan uit een geschreven patroon en hebben daarnaast ook haakschema’s.

Deken haken met Year of Squares Crochet Along 2020 - Hobbydingen.com

Ik heb erg genoten van het ontwerpen en maken van deze prachtige deken. Ik hoop dat jij er ook veel plezier aan hebt (gehad) tijdens het maken van de deken!

Wat is jouw favoriete vierkant?

Ik wens je een creatieve dag!

Marjan

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *