Nieuw Haakproject Voor 2021: Temperatuur Deken

Haakpatroon Temperatuur Deken 2021 - Hobbydingen.com

Terwijl ik bezig was met het afmaken van mijn Year of Squares deken voor dit jaar, begon ik al na te denken over wat ik in 2021 wil maken. Dit jaar heb ik gewerkt aan de Year of Squares Deken, een project van één jaar lang met 12 verschillende gehaakte vierkanten. Het ontwerpen van het haakpatroon voor de deken was zo leuk! Daarom ga ik in 2021 nog een deken maken. Het idee van de temperatuur deken lijkt me erg leuk… dus ga ik in 2021 een temperatuur deken haken! Doe jij ook mee?

Temperatuur Deken Haken - Hobbydingen.com

Wat is een temperatuur deken?

Een temperatuurdeken is een handgemaakte deken met verschillende kleuren. Meestal haak je een heel jaar elke dag een aantal toeren. De temperatuur van die dag bepaalt welke kleur je gaat gebruiken. Aan het einde van het jaar heb je een prachtige deken! Voordat je begint met het maken van je deken, kies je het garen en de kleuren waarmee je gaat werken. Je kiest ook welke kleuren je gaat gebruiken voor warmere en koudere temperaturen.

Haakpatroon Temperatuur Deken 2021 - Hobbydingen.com

Hoe maak je een temperatuur deken?

Een temperatuurdeken maken is niet moeilijk, het is makkelijk en leuk! Het is een project van een jaar lang! Zo maak je een temperatuurdeken:

 • Bepaal welk patroon je gaat gebruiken.
 • Kies het garen en de kleuren die je mooi vindt.
 • Bepaal het temperatuurbereik in het gebied waar je woont.
 • Maak een kleurenthermometer.
 • Haak een proeflapje om de stekenverhouding te controleren.
 • Schrijf elke dag de temperatuur op en begin met het maken van je deken.

Alle bovenstaande stappen worden duidelijk uitgelegd in het haakpatroon van de Temperatuur Deken van 2021. Koop het haakpatroon op Ravelry of LoveCrafts en begin met het plannen van jouw temperatuur deken!

Kleuren garen voor een gehaakte temperatuurdeken - Hobbydingen.com

Haakpatroon Temperatuur Deken 2021

Op 1 januari 2021 start ik met het haken van mijn temperatuur deken. Voor de deken gebruik ik de granny stripe steek. Ik heb de deken in 5 stroken verdeeld, dat is 73 dagen voor elke strook. Aan het eind van het jaar ga ik de stroken vastzetten en haak ik er een rand omheen. Ik ben zo enthousiast over dit project! Haak jij ook mee?

Haak jij ook mee? Temperatuur Deken 2021 - Hobbydingen.com

Haak ook mee!

Het haakpatroon, met instructies en haakschema’s, voor de Temperatuur Deken 2021 is online beschikbaar op Ravelry en LoveCrafts. Het haakpatroon bevat stapsgewijze instructies voor het plannen en maken van jouw temperatuur deken. Het patroon bevat ook een sjabloon voor een kleurenthermometer en een tabel die je kunt gebruiken om elke dag de temperatuur op te schrijven.

Maak jij volgend jaar ook een temperatuurdeken? Laat het weten in een reactie onder dit bericht.

Ik wens je een creatieve dag!

Marjan

Share this post

4 reacties op “Nieuw Haakproject Voor 2021: Temperatuur Deken”

 1. Ik zou ook graag mee doen met de temperatuur deken
  Waar ik een nederlandsche beschrijving kopen ?
  Met vriendelijke groeten Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *