Kleurrijke Granny Squares Haken

Kleurrijke Granny Squares Haken - Hobbydingen.com

Op zoek naar garen voor mijn volgende project vond ik een doos met kleine granny squares. Een tijdje geleden maakte ik deze vierkantjes. Ik was bijna vergeten dat ik ze gemaakt had. Het was een verrassing om ze weer terug te vinden! Het idee was om met deze vierkantjes een kussen te maken, maar ik zag dat ik al heel veel granny squares gemaakt had. Het idee voor een groter project ontstond! Vind jij het leuk om granny squares te haken?

Kleurrijke Granny Squares Haken - Hobbydingen.com

Het begin van een kleurrijk haakproject

Met twee pakketjes mini bolletjes maakte ik de eerste granny squares. De kleuren van deze vierkantjes zijn oranje, geel en roze. Naast deze kleuren hebben we nog een bak vol met garen in alle kleuren van de regenboog. Toen ik de doos zag, werd ik direct enthousiast! Met de extra kleuren kan ik nog meer vierkantjes haken. Ook kan ik mijn lievelingskleuren in het project verwerken: blauw, groen en zelfs garen met glitter!

The start of my colorful crochet project With two bags of mini skeins I made the original granny squares. The colors are mostly orange, yellow and pink. We have a box full of mini skeins in all the colors of the rainbow. When I saw the box, I got excited to start making more granny squares! With the extra yarn I can include more colors into my project. Including some of my favorite colors: blue, green and even yarn with glitter!

Kleurrijke Granny Squares Haken - Hobbydingen.com

Kleurrijke Granny Squares Haken - Hobbydingen.com

Haakpatroon granny square

Ik besloot om te gaan voor een eenvoudige granny square. Het Engelse haakpatroon vond ik hier. Het vierkantje heeft slechts drie toeren. De eerste twee toeren zijn rond en in de derde toer haak je de hoeken. Het is super simpel! Na het maken van een paar granny squares ken je het haakpatroon uit het hoofd.

Kleurrijke Granny Squares Haken - Hobbydingen.com

Meer granny squares haken…

Wanneer ik naar alle kleuren kijk, weet ik dat ik nog een tijdje bezig zal zijn 🙂 . Het is zo leuk om alle verschillende kleuren in het project te gebruiken. Met een klein bolletje garen maak ik ongeveer vier vierkantjes. Ik kan gewoon niet wachten! Ik haak lekker verder en kijk dan hoeveel vierkantjes ik in totaal kan maken. Pas dan zal ik beslissen of ik een (kleine) deken maak of iets anders. Het lijkt mij heel gaaf om een project te maken waarbij de kleuren langzaam overgaan in andere kleuren! Een soort kleurverloop.

Heb jij al eens kleine bolletjes garen geprobeerd?

Ik wens je een creatieve dag!

Marjan

Meer kleurrijke projecten…

Haakpatroon The Flower Fields Shawl - Hobbydingen.com
Flower Fields Shawl
Gratis Haakpatroon Sjaal - Waterval Sjaal - Hobbydingen.com
Waterval Sjaal
Haakpatronen en breipatronen Hobbydingen.com
Gehaakte doekjes

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *