Hoe haak je een bobbelsteek?

Hoe haak je de bobbelsteek? - Hobbydingen.com

Bobbels zijn erg leuk om toe te voegen aan haakprojecten! De bobbelsteek is leuk en makkelijk om te haken. In deze blog leg ik je uit hoe je de bobbelsteek haakt. Ook in een andere kleur. Pak een bol garen en een bijpassende haaknaald en ga aan de slag met deze foto tutorial! Vind jij het leuk om de bobbelsteek te gebruiken?

Hoe haak je de bobbelsteek? - Hobbydingen.com

Mijn favoriete projecten met de bobbelsteek

Voordat we starten met de foto tutorial wil ik je nog een aantal projecten laten zien met bobbels. Ik gebruik de bobbelsteek graag! Dit zijn een aantal van mijn favoriete projecten met de bobbelsteek: Bobbling Baby Blanket uit Crochet Now issue 52, de blauwe wandhanger en de wandhanger uit Aan de Haak 22.

Bobbling Baby Blanket Crochet Now issue 52 - Hobbydingen.com
Bobbling Baby Blanket
Gratis Haakpatroon Blauwe Wandhanger - Hobbydingen.com
Blauwe wandhanger
Wandhanger Aan de Haak 22

Hoe haak je de bobbelsteek?

Vandaag leer ik je hoe je de bobbelsteek haakt. Als basis voor het haakwerk maak je gebruik van vasten of stokjes. Voor deze foto tutorial gebruik ik haaknaald 5.0mm en dikker katoenen garen.

Hoe haak je de bobbelsteek? - Hobbydingen.com

*Sla de draad tweemaal om de haaknaald (foto 2), steek de haaknaald in de steek, sla de draad om de haaknaald (foto 3), trek het lusje door de steek (foto 4),

Hoe haak je de bobbelsteek? - Hobbydingen.com

sla de draad om de haaknaald, haal door 2 lusjes (foto 5), sla de draad om de haaknaald, haal door 2 lusjes (foto 6); herhaal vanaf * 5 keer in dezelfde steek (foto 8),

Hoe haak je de bobbelsteek? - Hobbydingen.com

sla de draad om de haaknaald en haal door alle 6 lusjes op de haaknaald (foto 9). Ga verder met het patroon (foto 10). Na een aantal steken kun je de bobbel naar de voorkant van je haakwerk duwen. Doe dit met je vingers of gebruik de achterkant van de haaknaald. Je hebt een bobbelsteek gehaakt!

Hoe haak je de bobbelsteek in een andere kleur?

Je kunt de bobbelsteek ook in een andere kleur maken. Zo doe je dat!

Hoe haak je de bobbelsteek? - Hobbydingen.com

De laatste doorhaal van de laatste steek voor de bobbelsteek doe je met kleur B (foto 1). Wanneer je een bobbel in een andere kleur maakt, haak dan over kleur A heen. *Sla de draad tweemaal om de haaknaald, steek de haaknaald in de steek, sla de draad om de haaknaald, trek het lusje door de steek, sla de draad om de haaknaald, haal door 2 lusjes, sla de draad om de haaknaald, haal door 2 lusjes (foto 2); herhaal vanaf * 5 keer in dezelfde steek (foto 3), sla de draad van kleur A om de haaknaald en haal door alle 6 lusjes op de haaknaald (foto 4). Ga verder met het patroon (foto 5). Na een aantal steken kun je de bobbel naar de voorkant van je haakwerk duwen (foto 6). Doe dit met je vingers of gebruik de achterkant van de haaknaald. Je hebt een bobbelsteek in een andere kleur gehaakt!

Hoe haak je de bobbelsteek? - Hobbydingen.com

Heb jij de bobbelsteek uitgeprobeerd? Deel een foto van jouw haakwerk op sociale media met #hobbydingenIk kan niet wachten om jullie creaties te bewonderen!

Veel haakplezier!

Marjan

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *