Deken Haken: Age Before Beauty

Deken Haken - Age Before Beauty Blanket - Hobbydingen.com

Wat is er beter dan 2020 beginnen met een leuk haakproject?! Ik zag dit kleurrijke project voor het eerst op Instagram. Michelle van Forever Autumn plaatste een foto over de crochet along (CAL) die zij organiseerde. Toen ik las over de Age Before Beauty Deken was ik direct enthousiast om aan de slag te gaan! Ik wilde direct deze deken haken!

Deken Haken

De Age Before Beauty Deken is een gehaakte deken op basis van jouw leeftijd en lengte. De instructies zijn hetzelfde, maar de deken ziet er voor iedereen weer anders uit! Je start met evenveel steken als je leeftijd. Ik ben 21, dus ik haakte 21 steken. Alle stroken die ik maak zullen 21 steken breed zijn. De stroken hebben een lengte van je kin tot je tenen. Tijdens het maken van de stroken wissel je van kleur wanneer jij dat wilt. Je maakt genoeg stroken om de breedte te krijgen wanneer je je armen wijd uitstrekt. Later naai je alle stroken aan elkaar vast en dan is de deken klaar!

Deken Haken - Age Before Beauty Blanket - Hobbydingen.com

Garen

De CAL georganiseerd door Michelle begon op 2 januari. Een paar dagen later ben ik met mijn deken begonnen. In onze garenvoorraad ging ik op zoek naar garens die geschikt waren voor dit project. Ik besloot om een acrylgaren te gebruiken in combinatie met haaknaald 4.5 mm. De kleuren die ik gebruik variëren van lichtblauw tot donkerblauw en bevatten enkele grijstinten. Ik gebruik een mix van de volgende garens:

  • Paintbox Yarns Simply DK
  • Scheepjes Colour Crafter
  • Scheepjes Roma
  • Stylecraft Special DK
  • Zeeman Royal

Gehaakte mand met acryl garen erin - Hobbydingen.com

Dit project is perfect om restjes garens te gebruiken! Het is zo leuk om te doen! Tijdens het haken kies ik de kleuren uit die ik gebruik. Ik ben nu bezig met strook nummer 4 en heb waarschijnlijk in totaal 9 of 10 stroken nodig om de deken af te maken. Als ik klaar ben met haken hoef ik de stroken niet aan elkaar te naaien. De join-as-you-go methode is perfect om de stroken en toeren direct aan elkaar te haken. Klik hier om te leren hoe je dat doet.

Deken Haken - Age Before Beauty Blanket - Hobbydingen.com

Deken Haken - Age Before Beauty Blanket - Hobbydingen.com

Zelf aan de slag?

Wil je zelf een Age Before Beauty Deken haken? Je vindt het gratis haakpatroon voor de deken op deze website. Bekijk de #agebeforebeautycal voor kleurinspiratie.

Welk garen gebruik jij graag voor dekens?

Veel plezier met maken!

Marjan

Maak je graag dekens? Bekijk hier de Year of Squares crochet along.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *